Mainos
Mainos

Tiilikainen: Balin neuvotteluissa edistytty

Ilmastoneuvotteluissa ei vielä ole päätetty asetetaanko maille päästövähennystavoitteita jo tässä vaiheessa.

Indonesian Balilla käytävissä ilmastoneuvotteluissa valmistaudutaan viimeiseen neuvottelupäivään ministereiden johdolla.

Neuvotteluissa on päästy sopuun muun muassa ilmastoteknologian jakamisesta kehitysmaihin ja sopeutumisrahaston perustamisesta.

Suomen ryhmää johtava ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen uskoo, että myös aukioleviin kysymyksiin on tänään mahdollista löytää ratkaisu.

- Ehkä parhaiten on edistytty tai mistä on sopu olemassa, on ilmastonmuutoksen sopeutumiseen liittyvät kysymykset ja sitten toisaalta teknologian siirtoon liittyvät kysymykset. Aukiolevia kysymyksiä on lähinnä, että millä asteella nyt Kioton sopimuksen ulkopuolella olevia teollisuusmaita velvotetaan mukaan talkoisiin.

Suuria kysymyksiä Tiilikaisen mukaan on myös se, että asetetaanko päästövähennystavoitteita jo tässä vaiheessa, vai jäävätkö ne seuraavien kahden vuoden aikan neuvoteltavien asioiden joukkoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme