Mainos
Mainos

Tiilikainen: EU:n parlamentarismi kirkastumassa

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtajan Teija Tiilikaisen mielestä Euroopan parlamentin viime kuukausien toimet ovat suuri harppaus parlamenttikehityksessä.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtajan Teija Tiilikaisen mukaan EU-komission kokoonpanoa koskeva kiista on käynnistänyt prosessin, joka mittaa EU:n tason parlamentarismin kestävyyden.

Tiilikainen sanoo MTV:n nettivieraana, että viime viikon tapahtumat ovat merkki parlamentin voimainnäytöstä. Italian syrjäytettyyn komissaariehdokkaaseen Rocco Buttiglioneen kohdistunut epäluottamus ilmentää Tiilikaisen mielestä parlamentarismin kirkastumista.

Jäsenmailla on toistaiseksi oikeus nimetä itse komissaariehdokkaansa, mutta Euroopan parlamentti on viime kuukausina osoittanut sekä halunsa että kykynsä vaikuttaa siihen, minkälaisia ehdokkaita se jäsenmailta haluaa. Tämä on Tiilikaisen mukaan suuri harppaus unionin parlamentarismikehityksen tiellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme