Mainos
Mainos

Tiilikainen: EU:n perustuslaki joutunut pelinappulaksi

Ranskassa nouseva EU:n perustuslain vastaisuus uhkaa kangistaa koko EU:n uudistamisen, kirjoittaa Teija Tiilikainen MTV3:n nettikolumnissaan.

Teija Tiilikainen

Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja, valtiotieteen tohtori Teija Tiilikainen arvioi MTV3:n Nettivieras-kolumnissaan, että EU:n perustuslakia käytetään sisäpolitiikan pelinappulana muissakin jäsenmaissa, mutta perustuslain kariutuminen Ranskassa, yhdessä EU:n perustajamaista, saattaisi olla kohtalokasta ja jopa estää perustuslain voimaantulon.

Tiilikaisen mukaan syy ei ole perustuslaissa, jos ranskalaiset hylkäävät sen toukokuun kansanäänestyksessä, vaan taustalla ovat maan sisäpoliittiset syyt. Tiilikainen listaa syiksi Ranskan hallituksen epäsuosion, maataloustukien muuttumisen ja ranskalaisten epäluulon EU:n ajamaa, palvelujen kilpailutuksen vapauttavaa direktiiviä kohtaan.

Tiilikainen moittii, että jäsenmaat ovat omien etujen ajamisen myötä unohtaneet EU:n yhteisen edun tärkeyden.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme