Mainos
Mainos

Tiilikainen Trumpin ilmastomyönnytyksestä: Myös USA hyötyisi sopimuksesta

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) uskoo ilmastosopimusten etenevän, vaikka Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on väläytellyt sopimuksista irtautumista.

Tiilikainen pitää Trumpin tuoreimpia ilmastopuheita myönnytyksenä.

– Aiemmin hän on sanonut että ihmisen toiminnalla ei ole merkitystä ilmastonmuutokseen. Nyt hän sanoo, että sillä saattaa olla merkitystä. Tämä on selvä myönnytys, Tiilikainen hymähtää.  

Tiilikainen muistutti Huomenta Suomi -ohjelmassa, että myös Yhdysvalloissa on paljon teknologiayrityksiä, jotka hyötyvät ilmastosopimuksista. 

– Odotetaan rauhassa mitkä Yhdysvaltain uuden hallinnon linjaukset ovat. Yhdysvalloissa on paljon teknologiaa ja yrityksiä, jotka hyötyvät ympäristöystävällisen teknologian kehittämisestä.

Tiilikaisen mukaan Marokon ilmastokokouksessa kaikki maat halusivat edistää sopimusta.

– Maat vetosivat Yhdysvaltoihin, että sopimuksissa pysytään. Vaikka Yhdysvallat on toiseksi suurin päästöjen tuottaja, se on kuitenkin vain yksi maa eikä pysäytä meneillään olevaa kehitystä. Yhdysvaltain edustajat sanoivat, että annetaan Trumpin rauhassa sulatella vaalitulosta, Tiilikainen toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme