Mainos
Mainos

Tiilikainen vastustaa EU-tutkimusta

Tutkija Teija Tiilikainen kritisoi Anneli Jäätteenmäen esitystä EU-politiikan tutkimisesta.

Helsingin yliopiston eu-tutkimuksen johtaja Teija Tiilikainen vastustaa MTV3:n nettikolumnissaan Anneli Jäätteenmäen esittämää tutkimusta Lipposen hallituksen EU-politiikasta.

-Tieteen tulee voida lähestyä politiikkaa ja yhteiskuntaa tieteen välinein, eikä niitä tule alistaa poliittisille kysymyksenasetteluille. Tieteellisen tutkimuksen keinoin ei voi selvittää politiikan tai poliittisten valintojen hyvyyttä tai tarkoituksenmukaisuutta. Jos näin väitetaan, silloin ollaan tekemässä tieteestä politiikan välikappaletta, kirjoittaa Tiilikainen.

Lipposen kauden EU-politiikkaa olisi voitu Tiilikaisen mielestä tarkastella eduskuntavaalien yhteydessä ja europarlamenttivaalit tarjoavat mahdollisuuden Vanhasen hallituksen integraatiopolitiikan arviointiin.

Puolueiden olisi Tiilikaisen mielestä aika käynnistää nyt se eurooppapoliittinen debatti, mitä viimeiset kymmenen vuotta on odotettu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot