Mainos
Mainos

Tiilikainen: Venäjä-suhteet puheenjohtajuuskauden pettymys

Tiilikainen ei kuitenkaan lähde arvioimaan, onko Suomen puheenjohtajuuskausi ollut kokonaisuutena onnistunut.

EU-asiantuntija Teija Tiilikaisen mukaan heikko edistyminen EU:n ja Venäjän välisissä suhteissa nousee Suomen puheenjohtajuuden pahimmaksi pettymykseksi. Kauppalehden haastatteleman Tiilikaisen mielestä pettymystä lisää se, ettei Venäjä-suhteissa edetty myöskään Suomen ensimmäisellä puheenjohtajuuskaudella vuonna 1999.

- Nyt on jo kaksi kertaa toivottu, että saataisiin näkyviä tuloksia EU:n ja Venäjän suhteissa Suomen johdolla. Ja tulokset jäivät kummallakin kerroilla laihoiksi, Tiilikainen sanoi.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen johtaja Tiilikainen ei kuitenkaan lähde arvioimaan, onko Suomen puheenjohtajuus ollut onnistunut. Hänen mukaansa puheenjohtajuus on ollut poikkeuksellisen haasteellinen muun muassa Libanonin kriisin takia.

Valtiotieteen tohtori Tiilikainen muistuttaa, etteivät palveludirektiivin ja kemikaaliasetuksen valmistuminen ole kaikkien silmissä onnistumisia.

- Euroopassa on paljon tahoja, jotka pitävät syntyneitä ratkaisuja huonoina. Tuskin ne kiittävät puheenjohtajamaata, Tiilikainen arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot