Mainos
Mainos

Tiitinen Demarille: Eduskunnan vitsailukulttuuri on kuollut

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sanoo Uutispäivä Demarissa, että huulenheitto on poistunut eduskuntatalon käytäviltä.

Kansanedustajat pelkäävät lööppejä, eivätkä ronskit puheet ja räväkkä keskustelu kuulu enää Arkadianmäellä. Syy vitsailukulttuurin katoamiseen on siis yksinkertaisesti itsesuojeluvaisto.

– Seinilläkin on korvat, Tiitinen toteaa.

Tiitinen kuvaakin eduskuntatalon tunnelman lähentelevän vilttitossutehdasta.

Sosiaalinen media lisää epävarmuutta

Mitä tahansa kansanedustajan sanomaa voidaan hyvinkin nopeasti siteerata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Uusilla kansanedustajille pidetäänkin heti aluksi yleisluento, jossa ohjeistetaan muun muassa viestinnällisissä asioissa.

Tiitinen sanoo, että jokaisella ajalla on omat puheenaiheensa. Tällä hetkellä kuumia aiheita ovat maahanmuutto ja siihen suhtautuminen. Hän sanoo, että keskusteluissa kannattaa olla varovainen.

– Pakko sanoa, että viisas vaikenee.

Tiitinen sanoo, että hänen mielestään puolueiden välillä ei ole eroja mediataidoissa. Hän puolustaakin perussuomalaisten Teuvo Hakkaraista, joka ensimmäisenä päivänään eduskunnassa nostatti kohun puhumalla maahanmuutosta Helsingin Sanomien videolla.

– Hän oli kylmiltään siinä tilanteessa, Tiitinen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme