Mainos
Mainos

Tiitinen seksuaalisista häirintätapauksista: "Osa on väärinymmärryksiä"

Kahdeksan virkamiestä ja kymmenen avustajaa on kokenut seksuaalista häirintää eduskunnassa, ilmenee eduskunnan kanslian työtyytyväisyyskyselystä. Eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen mukaan osa tapauksista on väärinymmärryksiä.

– Väärintulkintoja on voinut tapahtua. Se on yksi mahdollisuus, joka selittää tätä. Luvut on kuitenkin otettava semmoisena kuin ne ovat ja toimenpiteet on tehtävä näiden lukujen pohjalta.

– Tämä koko asiahan on erinomaisen tulkinnallinen juttu. Ja jo aikaisempien tapausten perusteella perustan väitteeni, että kyllähän niitä (väärinymmärryksiä) voi olla tässä joukossa nytkin, eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa luvut ovat huolestuttavia, vaikka seksuaalinen häirintä eduskunnassa onkin vähentynyt.

– No tietysti, kun nollatoleranssi on politiikkana, niin luvut ovat huolestuttavia. Eri ihmisten käsitykset siitä, miten he tuntevat ympäristössä olevia ilmiöitä, ovat toisistaan hyvin poikkeavia. Tämäkin tekijä on muistettava.

Tiitisen mukaan eduskunnan pyrkimyksen mukaan on se, ettei väärinymmärrystapauksia ilmenisi jatkossa.

– Erilaiset puheet ymmärretään kymmenellä eri tavalla.

Häirintä on ilmennyt usealla eri tavalla, esimerkiksi sähköpostiviesteinä, lähentelynä ja epäasiallisena kielenkäyttönä. Seksuaalista häirintää ovat kokeneet sekä miehet että naisia. Mutta naisia on Tiitisten mukaan jonkin verran enemmän kuin miehiä.

Eduskunnan kanslia yrittää kitkeä häirintää muun muassa koulutuksen ja yhteyshenkilöiden avulla.

Eduskunnan kansliassa on työntekijöitä ja kansanedustajien avustajia yhteensä noin 650. Vastausprosentti viime keväänä tehdyssä kyselyssä oli 62.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme