Mainos
Mainos

Tiitinen: Stasi-listoilla ei ole suomalaispoliitikkoja

Supon entisen päällikön mielestä Stasi-keskustelu on saanut Suomessa liian suuret mittasuhteet.

Suojelupoliisin salatuilla Stasi-listoilla ei mainita merkittäviä suomalaispoliitikkoja, vahvistaa Supon entinen päällikkö Seppo Tiitinen.

Supon kassakaappiin teljetyillä listoilla nimetään suomalaisia yhteyshenkilöitä Tiitisen mukaan vain tieteen, taiteen ja kulttuurin aloilta.

Nykyisin eduskunnan pääsihteerinä toimivan Tiitisen mielestä Stasi-keskustelu on saanut Suomessa liian suuret mittasuhteet siksi, että ymmärrys listojen salaamisen syistä on kadonnut valtiosta, jota mikään ei juuri nyt uhkaa.

Aamulehden haastattelema Tiitinen kutsuu julkisuudessa käytävää keskustelua asiantuntemattomaksi. Hänen mukaansa Itä-Saksan vakoilu Suomessa oli vähäistä verrattuna Neuvostoliiton KGB:n tiedusteluun.

Aamulehti arvioi, että Stasi-aineistoihin ovat virkansa puolesta tutustuneet ainakin presidentti Mauno Koivisto, entinen oikeuskansleri Paavo Nikula, Vanhasen hallituksen sisäministerit Anne Holmlund (kok.) ja Kari Rajamäki (sd.) sekä poliisiylijohtajat Markku Salminen ja Reijo Naulapää.

Myös kahdella viimeisimmällä presidentillä Martti Ahtisaarella ja Tarja Halosella on lehden mukaan ollut mahdollisuus tutustua aineistoihin, mutta kummankaan ei tiedetä käyttäneen tilaisuutta hyväkseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot