Mainos
Mainos

Tiiviit kaupunkikeskustat eivät jätä tilaa Rinki-pisteille

Muovinkierrätyksen esteeksi voi joskus nousta pitkä matka keräyspisteelle. Suurin osa pakkauskierrätysyhtiö Ringin ylläpitämistä keräyspisteistä on sijoitettu kauppakeskusten ja automarkettien läheisyyteen, pois kaupunkien ydinkeskustoista.

Esimerkiksi Turussa keskusta-asuja kävelee Kauppatorilta nelisen kilometriä lähimmälle muovipakkauksille sopivalle Rinki-pisteelle.

–  Pitkistä etäisyyksistä on tullut palautetta myös esimerkiksi Jyväskylästä ja Tampereelta, myöntää Ringin Länsi- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Harri Patana.

–  Keräyspisteitä tuotaisiin mieluusti myös kaupunkien keskustoihin, mutta sijoittaminen on hankalaa, Patana sanoo.

Isojen kaupunkien keskustat ovat tiiviisti rakennettuja eikä niiden kaavoituksessa ole ollut tarvetta huomioida tilaa vieviä kierrätyspisteitä.

Rinki-pisteiden määrä perustuu pakkausasetukseen, jossa määritellään keräyspisteiden tarve asukasmäärien perusteella. Muovipakkausten keräyspiste on oltava jokaisessa kymmenentuhannen asukkaan taajamassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme