Mainos
Mainos

Tilanne normaali idän ja pohjoisen raja-asemilla

Liikenne Itä- ja Pohjois-Suomen rajanylityspaikoilla on sujunut tänään jouhevasti.

Rajatarkastukset ovat sujuneet tänään normaalisti Itä-Suomen rajanylityspaikoilla Vaalimaalla, Nuijamaalla, Imatralla ja Vainikkalassa. Liikenne rajanylityspaikoilla vetää myös hyvin. Lakkoilleet rajavartijat palasivat työpaikoilleen itärajan tarkastuspaikoille aamulla kello 6.

- Jonoja ei ole tällä hetkellä nimeksikään, kertoi Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnan rajatoimiston päällikkö Jarkko Alén iltapäivällä.

Vartiuksen rajanylityspaikalla Kuhmossa lauantaiaamu alkoi tavallista hiljaisempana. Rajanylittäjiä oli normaalia vähemmän, mikä veti aseman sangen hiljaiseksi. Ero edellispäivään näkyi selvästi, perjantai kun oli Vartiuksen kesän tähän asti vilkkain rajanylityspäivä. Valtakunnan rajan ylitti tuolloin noin 1500 henkeä, kun määrä normaalipäivänä on noin 1000.

Myös muilla Pohjois-Suomen rajanylityspaikoilla palattiin tänään normaaliin päiväjärjestykseen. Inarin Raja-Joosepin ja Sallan Kelloselän raja-asemien liikenne oli viikonlopulle tyypillisesti rauhallista ja rajatarkastukset tehtiin rutiinilla normaalimiehityksen voimin.

Rajavartioliiton ja Rajavartiolaitoksen sopimuskiistaa sovitellaan jälleen ensi keskiviikkona. Ellei sopua löydy, uhkaavat rajavartijat juhannusviikolla 21. kesäkuuta alkavalla uudella työtaistelulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme