Mainos
Mainos

Tilasto: It- ja viestintäaloilla tienaa yli 4000 kuussa

Suomen parhaiten palkattuja aloja vuonna 2013 olivat it- ja viestintäalat. Niiden keskipalkka nousi yli 4000 euroon, kertoo Tilastokeskuksen palkkarakennetilasto.

Tilaston mukaan kaikkien kokoaikaisten palkansaajien kokonaisansioiden keskiarvo oli 3 284 euroa kuukaudessa vuonna 2013. Suurimmat keskiansiot olivat informaation ja viestinnän toimialalla, 4 124 euroa.

Yleisimpiä ammatteja toimialalla ovat muiden muassa sovellussuunnittelija, atk-tukihenkilö sekä lehti-, radio- ja televisiotoimittaja.

Ansiot vaihtelevat kuitenkin melko paljon toimialojen sisällä. Parhaiten alalla ansaitsi ohjelmistoihin ja konsultointiin liittyvässä toiminnassa. Näillä aloilla suurimmat keskiansiot nousivat 5160 euroon. Pienimmät keskiansiot olivat äänitteiden ja musiikin kustantamisessa sekä kirjojen ja lehtien kustantamisessa, joissa se oli vajaat 3700 euroa.

Pienimmät keskiansiot olivat puolestaan majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, 2 399 euroa.

Kokonaisansiot sisältävät säännöllisen työajan palkan lisäksi kaikki palkanlisät ja luontoisedut, mutta eivät kertaluontoisesti maksettavia palkaneriä, kuten tulospalkkioita.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme