Mainos
Mainos

Tilasto: Suomalaisen hoitohenkilökunnan palkat OECD-maiden häntäpäässä

OECD:n tilaston mukaan Suomi käyttää bruttokansantuotteestaan vain 7,1 prosenttia terveydenhuoltoon.

Suomalaisten sairaanhoitajien ja lääkärien palkat ovat OECD-maiden häntäpäässä. Sairaanhoitajat saavat ostovoimaan suhteutettuna noin viidenneksen vähemmän palkkaa kuin heidän kollegansa OECD-maissa keskimäärin, kertoo tuore OECD:n tutkimus.

Tänään julkistetun TNS Gallupin tekemän terveydenhuoltobarometrin mukaan vastaajat ovat sitä mieltä, ettei terveydenhuoltoon käytetä riittävästi verorahoja. Vain alle 40 prosenttia vastaajista uskoo, että yhteiskunta pystyy tulevaisuudessakin huolehtimaan laadukkaasta sairaanhoidosta. Erityisen tyytymättömiä ollaan hoitohenkilöstön määrään.

- Kansalaisten huoli on aiheellinen, sillä myös OECD:n tilastot osoittavat Suomen riittämättömän panostuksen terveydenhuoltoon. Tänään OECD on julkaissut uusimman tilastonsa, jonka mukaan Suomi käyttää bruttokansantuotteestaan vain 7,1 prosenttia terveydenhuoltoon. Olemme samassa perässähiihtäjien joukossa Turkin, Slovakian ja Tsekin kanssa. Vastaavasti muut Pohjoismaat käyttävät 9,1 prosenttia kansantuotteestaan terveyteen, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Julkaissut tilastot ja tutkimustulokset eivät tulleet Tehylle yllätyksenä.

- Enää ei ole kuin yksi tie ja se on hoitoalan palkkojen tuntuva korotus, jos jatkossakin halutaan säilyttää terveys- ja sosiaalipalvelut Suomessa. Tämä on päättäjien vihdoin uskottava ja lupaukset hoitajien palkkojen nostamisesta on lunastettava ensi syksynä, Laitinen-Pesola huomauttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot