Mainos
Mainos

Tilastoihme: Suomalaiset ovat tavanomaista onnekkaampia

Suomelle on sattunut jo neljä jättipottia Eurojackpot-pelissä. Matemaattisesti voittoja olisi pitänyt olla puolet vähemmän.

Todennäköisyys päävoittoon minimaalinen

Päävoiton saaminen yhdellä rivillä on hyvin epätodennäköistä.

Matemaattisesti pääpotin todennäköisyys on yhden suhde reiluun 59 miljoonaan.

Voiton saavuttamisen todennäköisyys yhdellä pelirivillä on kuitenkin Eurojackpotissa suurempi - noin 4,8%.

Lähde: Veikkaus

– Suomalaiset ovat olleet suhteellisen onnekkaita. Matemaattisesti näin monta voittoa ei olisi pitänyt tulla, sanoo tuotepäällikkö Ville Venojärvi Veikkaukselta.

Eurojackpot-peliin osallistuu 14 maata. Suomalaiset ovat olleet innokkaita pelaajia, mikä näkyy Venojärven mukaan myös voittomäärissä.

– Mitä enemmän suomalaiset pelaavat, sitä todennäköisemmin voitto osuu Suomeen. 

Paras todennäköisyys voittoon on pelata mahdollisimman paljon erilaisia rivejä. Voitto voi osua yhtä todennäköisesti myös sellaiselle peliriville, jolle päävoitto on jo napsahtanut.

– Uskon, että jos näin kävisi, päävoitto jakautuisi aika monen ihmisen kesken. Moni voi kokeilla onneaan viimeisimmän voittopotin rivillä.

– Todennäköisyys 61 miljoonan euron voittoon on kuitenkin pieni, joten voidaan puhua hyvin onnekkaasta ihmisestä sanoo tuotepäällikkö Ville Venojärvi Veikkaukselta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme