Mainos
Mainos

Tilastokeskuksen pääjohtaja antaisi tuloerojen kasvaa

Tilastokeskuksen pääjohtaja Timo Relander (sit.) antaisi palkkaerojen kasvaa. Nykyistä isompi palkkahaitari helpottaisi hänen mukaansa nuorten ja muiden vaikeasti työllistettävien työnsaantia, vaikka ei merkittävästi parantaisikaan työllisyyttä.

Tamperelaisen Aamulehden haastattelussa Relander varoittaa hallitusta taipumasta työmarkkinajärjestöjen mielimiin tuntuviin veronkevennyksiin. Verohelpotusten aika on pääjohtajan mielestä vasta sitten, kun valtiontalous on ylijäämäinen tai ainakin tasapainossa.

-Meidän pitää nyt varautua siihen, että tuotannon kannalta hyvien aikojen jälkeen tulee taas huonompia, jolloin veroasteikkojen tarkistuksilla voidaan tukea talouden aktiviteettia, sanoo Relander.

Relander ei näe mitään syytä talouspolitiikan löysäämiseen. Päinvastoin hän suosittelee budjetintekijöille lisäleikkauksia. Hänen mukaansa nyt pitäisi karsia sellaisia menoja, joita on tarvittu laman vaikutusten lieventämiseen.

Esko Ahon poliittisena valtiosihteerinä toiminut Relander ei löydä nykyisen hallituksen työllisyyspolitiikassa moittimista. Hän uskoo, että tulokset alkavat näkyä tänä vuonna.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme