Mainos
Mainos

Tilat ja meijerit saivat EHEC-ohjeet

Maatilat, teurastamot ja meijerit saavat tarkat suositukset siitä, miten veriripulia aiheuttavaa EHEC-bakteeria voidaan parhaiten torjua. Maa- ja metsätalousministeriö ja Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos julkistivat suositukset perjantaina Helsingissä. EHEC-bakteeri on uusi eläimistä ihmisiin leviävä bakteerikanta, joka eristettiin ruokamyrkytysten yhteydessä ensimmäisen kerran 1980-luvulla.

Tartunnan lähteinä voivat olla sellaiset eläimistä saatavat elintarvikkeet, jotka on kuumennettu huonosti tai joita ei ole kuumennettu lainkaan. Bakteeri tarttuu helposti ihmisestä toiseen myös likaisten käsien välityksellä. Suositusten avulla pyritään varmistamaan, ettei EHEC:n saastuttamaa lihaa pääse kuumentamattomana kuluttajille.

EHEC-tartunta aiheuttaa ihmisellä veriripulia, joka voi aiheuttaa vakavia jälkitauteja. Suomessa jälkitauteihin kuoli viime vuonna kaksi henkilöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme