Mainos
Mainos

Tilauslentojen määrä Lappiin pudonnut viime vuodesta

Lappiin tulevien tilauslentojen määrä tulevan joulun ja talven aikana laskee Iso-Britanniasta, mutta samalla pohjoiseen avataan uusia lentoreittejä eri puolilta Eurooppaa.

Lapissa tilausliikenteen arvioidaan laskevan joulukuussa 500 lennosta 400 lentoon, mikä on viidennes vähemmän viime vuoteen verrattuna. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että Iso-Britannian lentomarkkinat ovat supistuneet ja Lapin joulusesongin tulijat ovat perinteisesti olleet sieltä.

- Suurin supistus ulkomaanmarkkinoilla on Britanniasta, mistä meille on tullut noin kahdeksankymmentä prosenttia joulukuun tilauslennoista. Brittiläiset eläkeläiset ja perheet ovat rajun taloustilanteen vuoksi vähentäneet matkustamista ja tämä näkyy heti myös Lapin joululiikenteessä, sanoo Lapin lentoliikenteen kehittämisestä vastaava myyntipäällikkö Thomas Kingelin Finaviasta.

Finavia uskoo, että vaikka liikennetarjontaa on supistettu eri puolilla, tulee kotimaan matkustus lisääntymään. Ympärivuotisessa Lapin liikenteessä kotimaan matkustajia on tällä hetkellä noin 70 prosenttia ja ulkomaisia matkustajia 30 prosenttia.

Muun muassa Blue1 aloittaa lennot Helsingistä Kittilään marraskuun puolivälissä ja Kuusamoon sekä Ivaloon tulee uusia tilauslentoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme