Mainos
Mainos

Time: Suomalaiskoulut haastavat Tiikeriäitien kohumetodit

Suomalaisten koulumenestys saa jälleen kehuja. Nyt asiasta suitsuttaa yhdysvaltalainen Time-lehti. Sen mukaan lasten ankara preppaaminen ei johda aina parhaisiin oppimistuloksiin. Lehti kehuu suomalaiskouluja juuri siitä, että tunnit ovat lyhyempiä kuin muissa maissa kuten myös koulupäivätkin.

Myös vapaa-aikana Suomen koululaiset pääsevät muita helpommalla, sillä läksyihin kuluu keskimäärin tunti päivässä. Tästä huolimatta Suomessa saavutetaan maailman parhaita oppimistuloksia.

Tuoreimman Pisa-tutkimuksen mukaan suomalaiskoululaiset olivat OECD-maiden toiseksi parhaita matematiikassa ja kolmanneksi parhaita lukijoita. Vertailussa yhdysvaltalaiset koululaiset olivat vasta 15:ksi parhaita lukijoita. Suomen koululaiset kilpailevat tuloksissa lähinnä aasialaisten kanssa.

Pohjois-Koreassa ja Singaporessa saavutetaan parempia tuloksia, joskin melkoisen vanhanaikaisilla metodeilla. Time-lehti luonnehtii Aasian opetustapoja Neuvostoliiton aikaisiksi. Lapsia hiillostetaan pitkillä koulutunneilla ja -päivillä sekä suurilla läksymäärillä.

Time-lehti ottaa artikkelissaan osaa Yhdysvalloissa nousseeseen koulutuskeskusteluun. Aihe on noussut esille kiinalais-yhdysvaltalaisen Amy Chuan mielipiteistä. "Tiikeriäidiksi" nimetty nainen nimittäin kehottaa vanhempia vaatimaan lapsiltaan täydellisyyttä.Hän on muun muassa palauttanut omalta lapseltaan saamansa äitienpäiväkortin, koska se hänen mielestään oli hutiloiden tehty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme