Mainos
Mainos

Timo Harakka vastaa Tuomiojan kritiikkiin

MTV3 julkaisi 1.6. uutisen, jossa kansanedustaja Erkki Tuomioja antoi halventavan lausunnon työstäni hallitusneuvottelujen raportoinnissa (Ylen A-Studio 1.6.).

Osallistuessaan ammatillisen kunniani loukkaamiseen MTV3 syyllistyi ainakin seuraaviin Journalistin ohjeiden rikkomuksiin:

"8. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen" ja "10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin - myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu".

Lausunnon totuudenmukaisuutta ei ole edes yritetty selvittää. Tuomioja antaa väärän todistuksen kolumnistani: en väitä, että kehitysyhteistyörahoja oltaisiin oltu leikkaamassa, vaan että niitä ei oltu nostamassa. Tämä tieto olisi ollut vaivattomasti tarkistettavissa.

"21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä."

Kukaan ei ole pyytänyt minun näkemystäni minua leimaavaan, erittäin kielteiseen julkisuuteen.

"12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- ja vahingoittamistarkoitus."

Erkki Tuomiojalla on tietenkin poliitikkona ja hallitusneuvottelijana hyötymistarkoitus. On hänen etunsa mukaista esittää omaa versiotaan hallitusneuvotteluista, jotka kariutuivat mm. kolumnissani esiintuotuihin riitoihin.

Vaikka raporttini perustui useiden, eri puolueita edustavien lähteiden antamiin tietoihin, yksiselitteistä totuutta neuvottelutilanteesta ei voi koskaan saada. Sitä suuremmalla syyllä MTV3:n olisi pitänyt noudattaa varovaisuutta. Sen sijaan lehti julkaisi kritiikittömästi ja kommentoimatta yhden osapuolen, vahvasti asianosaisen henkilön, puolueellisen kannanoton, joka loukkaa kunniaani.

Erityisen alhaista on, että MTV3 antoi palstatilaa kilpailevan median toimittajan työn mustamaalaukseen. Se koituu vähäiseltä osaltaan koko alan vahingoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme