Mainos
Mainos

Timo Räty jatkaa AKT:n johdossa

Auto- ja kuljetusalan työntekijät valitsivat yksimielisesti puheenjohtaja Timo Rädyn jatkokaudelle. Rädyn mukaan liitto aikoo jatkaa entistä edunvalvontalinjaansa.

SAK:lainen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on valinnut puheenjohtajakseen tehtävää vuodesta 2001 hoitaneen Timo Rädyn.

Räty, 41, valittiin uudelle nelivuotiskaudelle noin 50 000-jäsenisen liiton johtoon yksimielisesti AKT:n edustajakokouksessa Helsingissä.

Valinta ei muuta AKT:n tiukkana pidettyä linjaa edunvalvonnassaan. Räty sanoi kokouksen avajaispuheessa, että esimerkiksi bussiliikenteessä työtaisteluihin asti ajautunut edunvalvonta jatkuu.

Myös palkkapolitiikan osalta liitto aikoo jatkaa entistä linjaansa. Rädyn mukaan kuljetusala on lamavuosien ajoista lähtien jäänyt jälkeen teollisuuden palkkaliukumista, joita pyritään tes-neuvotteluissa kuromaan umpeen.

Räty arvostelee myös emojärjestö SAK:n palkankorotuslinjauksia. Syksyllä 2004 solmitussa tupossa SAK osin luopui Rädyn mukaan solidaarisesta palkkapolitiikasta, mikä tuntuu nyt siinä, että toisena sopimuskautena ei ole sekalinjaisia palkankorotuksia eikä nais- ja matalapalkkaeriä.

Liittofuusioita ei vielä tehdä

Tulevana nelivuotiskautena AKT pyrkii Rädyn mukaan tiivistämään entisestään yhteistyötä muiden kuljetusalan ammattiliittojen kanssa. Kehitystä vauhdittaa kaavailut työnantajien yhdestä logistiikka-alan järjestöstä.

Se vaatii yhteistyön tiivistämistä nykyistä vahvemmiksi liittokokonaisuuksiksi. Selvitystyö on käynnistetty SAK:laisten Ilmailualan unionin, Rautatieläisten liiton ja Suomen Merimies-unionin kanssa. Räty piti kokouspuheessaan mahdollisena myös liittojen yhdistymistä jossain vaiheessa.

Nopeinta yhteistyön tiivistäminen lienee Veturimiesten liiton kanssa. Liittojen puheenjohtajat kuitenkin korostavat, että fuusiopuheiden sijaan on yhdistettävä sopimusrakenteita ja muuta edunvalvontaa.

Räty valmistui oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1994 ja toimi sen jälkeen SAK:n lakimiehenä. AKT:n vastaavan lakimiehen tehtävässä hän aloitti 1997 ja liiton puheenjohtajana 2001.

Myös AKT:n liittosihteeri Juhani Salmela ja sihteeri Juhani Koivunen jatkavat liiton johdossa. Salmela on ollut tehtävässä vuodesta 2003 ja Koivunen vuodesta 1993 lähtien.

Paikkansa jättäneen Esko Jokikokon seuraajaksi liiton valtuuston johtoon valittiin Taisto Saarinen Joensuun Autoalantyöntekijöistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme