Mainos
Mainos

Timo Soini: Brysselin iskut suuri epäonnistuminen tiedustelussa

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan Europan maiden turva- ja tiedustelurakenteissa sekä tuloksellisuudessa on suuria eroja, mikä osaltaan on mahdollistanut tiistain iskut Brysselissä.

Haaretz-lehden mukaan useiden länsimaiden tiedustelupalveluille annettiin täsmällinen varoitus Belgiaan tehtävästä terrori-iskusta.

Haaretz kertoo, että Belgian turvallisuusviranomaisilla oli varmuudella tietoa siitä, että terroristit suunnittelivat iskuja lentokentälle ja mahdollisesti myös metroon.

Soinin mielestä on hyvä, että vihjeitä terroristien aikeista saadaan ja heidän jäljilleen päästään. Suurena epäonnistumisena hän pitää sitä, että vihjeistä huolimatta terroristit onnistuivat iskuissaan.

– Vihjeitä ja jäljityksiä pystytään tekemään, mutta nyt se ei riittänyt. Nyt epäonnistuttiin surkeasti, koska iskut pystyttiin toteuttamaan. 

– Suomessa terrorismin uhkataso on matalalla, mutta mitään ei voi sulkea pois minkään maan kohdalla, Soini sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme