Mainos
Mainos

Timo Soini neuvoo kertomaan ikävätkin asiat

Perussuomalaisten johtajalla on kokemusta monen kriisin tiedottamisesta.

Totuus ulos ja kerralla. Tämä pätee kansanedustaja Timo Soinin mielestä ohjeeksi poliitikolle silloin, kun hän joutuu selvittämään asioitaan julkisuudessa - ovat ne sitten kuinka ikäviä tahansa.

- Kyllä totuus vapauttaa, vaikkei tee välttämättä elämää helpoksi.

Soini jos kuka tämän tietää, vaikka kysymys ei koskaan ollutkaan hänen henkilökohtaisista asioistaan. Hän oli se, joka perussuomalaisten puheenjohtajana sai selittää julkisuudessa Tony Halmeen töppäilyt ja vastata, miksi oma "rötösherra" pääsi puhdistamaan eduskuntaryhmän kassan.

Soini sanoo oppineensa sen, että itselle pitää ensin selvittää, mikä on totuus, ja sitten kaikki ulos kerralla.

- Jos tietoa tulee vain tipottain ja paljastuu, että olet salannut jotain tai antanut väärää tietoa, olet suossa aina vain syvemmällä. En tunne Matti Vanhasen ja Ilkka Kanervan tapauksien yksityiskohtia, mutta sen voin sanoa, että molempien suhteen näyttää huonolta. Sellaisessa loskassa nyt melotaan.

Vanhanen antoi aluksi väärää tietoa siitä, miten oli tavannut Susan Kurosen. Kanerva taas kiisti aluksi tekstiviestien lähettelynsä eroottiselle tanssijattarelle. Soinin mielestä hätävalheeseen turvautuminen on inhimillisesti ymmärrettävää, mutta siitä asiat sitten lähtevät väärään suuntaan.

- Ihminen tietysti hätääntyy, kun tulee paha paikka. Mutta kun tarinassa huomataan pienikin ristiriita, siihen tartutaan ja tietysti syntyy ajatus, että kyllä se siellä vielä jotakin muutakin on.

Soini oudoksuu sitä, että Vanhanen pitää oikeusjutussaan "kovin korkeaa profiilia" ja vaatii yksityisyyttä, mutta pian oikeudenkäynnin jälkeen esiintyy julkisuudessa uuden naisystävän kanssa.

- Kyllä se on vähän riskaabeli yhdistelmä.

Soini ei ymmärrä myöskään sitä, että kiusallisesta asiasta yritetään päästä pakoilemalla tiedotusvälineitä.

- Pakoon ei pidä juosta. Kysymykset on pakko kohdata. Pakko minunkin oli ottaa löyly vastaan, kun omassa eduskuntaryhmässä paljastui kavallus.

Ja jos tulee mokattua, aito anteeksipyyntö ei Soinin mielestä olisi ollenkaan huono ele.

- Mikään ei ärsytä ihmisiä enemmän kuin poliittinen pöyhkeys tai käskystä tehty katumus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme