Mainos
Mainos

Timo Soini puolustaa panssariajoneuvojen vientiä Arabiemiraatteihin – "olosuhteet eivät ole samat"

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) puolustaa päätöstä myöntää vientilupa miehistönkuljetusvaunuille Arabiemiraatteihin, vaikka maa käy sotaa Jemenissä.

Helsingin Sanomat esitti sunnuntaina uusia todisteita siitä, että Patrian Arabiemiraateille myymä miehistönkuljetusvaunu on ollut taistelujen keskellä Jemenissä.

Soinin mukaan päätös maastavientiluvasta tehtiin vuonna 2015 sen hetkisten tietojen pohjalta ja jossittelu on turhaa.

– Tietenkin olosuhteet eivät ole samat marraskuussa 2015 ja nyt, Soini sanoi suomalaistoimittajille Brysselissä ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Patria sai marraskuussa 2015 hallitukselta luvan myydä 40 miehistönkuljetusvaunua Arabiemiraatteihin. Lupaa jatkettiin varaosien vientiä varten aiemmin tammikuussa tänä vuonna.

Varaosien vientilupaa Soini perustelee huoltosopimuksilla. Soini kommentoi sunnuntaina STT:lle, että uutta tietoa alueiden levottomuudesta arvioidaan, kun sitä saadaan.

– Äkkiväärät muutokset ja julistamiset ilman, että asiat tutkitaan ja perusteellisesti selvitetään, sellaiseen en ole lähdössä, Soini sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme