Mainos
Mainos

Timo Soini tapaa Aung San Suu Kyin Myanmarissa

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) matkustaa sunnuntaina Myanmariin.

Hänen on määrä osallistua siellä Aasian ja Euroopan yhteistyöfoorumin ulkoministerikokoukseen ja tavata Myanmarin valtiokansleri ja ulkoministeri Aung San Suu Kyi.

Vierailullaan Soini avaa myös Suomen suurlähetystön Yangonissa.

Yangon on Myanmarin suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki. Myanmarin sotilashallinto siirsi pääkaupungin Yangonista sisämaassa sijaitsevaan Naypyidawiin vuonna 2005.

Soini keskustelee Aung San Suu Kyin kanssa Rakhinen osavaltion ja rohingyojen tilanteesta. Yli 600 000 rohingyaa on paennut Myanmarin vainoja Bangladeshin puolelle Myanmarin armeijan sotilasoperaation vuoksi.

Armeija väittää kohdistavansa toimensa Rakhinen osavaltiossa vain kapinallisia vastaan. YK on kutsunut armeijan toimia etniseksi puhdistukseksi.

Ulkoministeriön mukaan Suomi vaatii kansainvälisen yhteisön rinnalla väkivallan lopettamista ja sitä, että pakolaiset voivat turvallisesti palata kotiseudulleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme