Mainos
Mainos

Timo Soini: Viimeisin tappouhkaus on tammikuulta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi aamupäivän keskustelutilaisuudessa siitä, kuinka väkivallalla uhkaukset ovat entistä suurempi osa poliittisten toimijoiden arkea.

Soinin mukaan hän on saanut viimeisimmän henkilökohtaisen tappouhkauksen tammikuussa.

Soini on huolissaan poliittisen uhkailun ja häirinnän lisääntymisestä Suomessa. Soini sanoi puolueen tiedotustilaisuudessa, että asiasta on pakko puhua ja siihen puuttua ennen vaalikampanjan tiivistymistä.

– Ilmapiiri on Suomessa tältä osin kiristynyt ja henkinen toleranssi kaventunut vuoden sisään, Soini sanoi. Hänen mukaansa vapautta tehdä vaalikampanjaa yritetään rajoittaa väkivallalla, eikä sitä voi hyväksyä.

Soini ei pitänyt mahdottomana, että Suomessakin tapahtuu poliittisesti motivoituneita väkivallantekoja, kuten on tapahtunut muissa Pohjoismaissa.

Soini linjasi puolueensa näkemyksiä sananvapauteen keskustelutilaisuudessa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kanssa.

Soini ei pitänyt mahdottomana, että Suomessakin tapahtuu poliittisesti motivoituneita väkivallantekoja, kuten on tapahtunut muissa Pohjoismaissa.

Hän piti viime aikoina Euroopassa noussutta juutalaisvastaisuutta "iljettävänä", jolle on uskallettava sanoa vastalause.

Perussuomalaisten Helsingin piirin toimiston ikkunat on rikottu pariin otteesen. Myös muut perussuomalaiset kuin Soini ovat saaneet törkypostia ja uhkailuja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme