Mainos
Mainos

Tiukemmat lähetekäytännöt lyhentäneet jonoja erikoishoitopaikkoihin

Kuntien päihdehuollon säästöt ja tiukemmat lähetekäytännöt näyttävät sulattaneen jonoja erikoishoitopaikkoihin.

Järvenpään sosiaalisairaalan uutena johtajana elokuussa aloittava Timo Väisänen ei kuitenkaan usko, että ongelmat olisivat vähentyneet, ne ovat vain siirtyneet muualle.

– Nyt ne näkyvät terveyskeskuksissa ja sosiaalityöntekijöiden arjessa, sanoo Väisänen.

Hänen mielestään nyt ei ajatella kokonaistaloudellisesti. Ellei päihdeasiakkaita hoideta ajoissa, he ovat pian kalliissa tehohoidossa maksakirrooseineen ja muine ongelmineen.

Alueelliset erot ovat Väisäsen mukaan hyvin suuria. Suurten kaupunkien laitoshoitopaikkoihin voi olla hyvinkin pitkiä jonoja.

A-klinikkasäätiön sosiaalisairaala on ainoa tutkimuspainotteinen päihdehoitopaikka. Nyt tavoitteena on kertyneen asiantuntemuksen jakaminen myös asiakkaiden kotikuntiin. Sopimusmalleja kehitetään niin, että ostopalvelubyrokratia vähenisi, sanoo Väisänen.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot