Mainos
Mainos

Tiukennetut sisärajatarkastukset alkoivat

Tiukennetut sisärajatarkastukset on aloitettu tänään tulevan Euroopan ja Aasian maiden Asem-huippukokouksen vuoksi.

Käytännössä rajatarkastustoimenpiteet kohdennetaan keskeisimmille rajanylityspaikoille, mutta niitä voidaan lisäksi suorittaa mm. Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisellä maarajalla. Tarkastusten palauttaminen ei edellytä matkustajilta tavallisesta tilanteesta poikkeavien matkustusasiakirjojen mukana pitämistä.

Kaikkiin maahan sisärajan kautta tuleviin henkilöihin ei ole tarkoitus kohdistaa rajatarkastusta. Viranomaisten mukaan vain epäilyttävät kohteet tarkastetaan. Nyt alkaneet sisärajatarkastukset päättyvät heti Asem-kokouksen jälkeen 12.syyskuuta.

EU:n alueella sisärajatarkastuksia on palautettu terrori-iskujen pelossa ja pyrittäessä varmistamaan yleinen järjestys ja turvallisuus suurien yleisötapahtumien, kuten jalkapallo-ottelujen yhteydessä. Sisärajatarkastukset on lähes poikkeuksetta palautettu myös Euroopan unionin huippukokousten yhteydessä.

Kaksipäiväinen Asem-kokous on suurin EU-puheenjohtajuuskauden lukuisista kokouksista. Sen ennakoidaan tuovan Helsinkiin kaikkiaan noin 3000-4000 osanottajaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot