Mainos
Mainos

Tiukka kaksintaistelu: Miten maahanmuuttajat integroituvat Suomeen?

MetropoliAreenan kaksintaisteluissa maahanmuuttoasioista väittelivät vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ja perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko. Kansanedustajat hämmästyivät itsekin ollessaan samaa mieltä useista maahanmuuttoa koskevista asioista.

– Olemme samaa mieltä siitä, että haluamme maahanmuuttajille parempaa kotouttamista. Mikä meidän näkemyseromme sitten on? Toivola ihmetteli.

– Olen työskennellyt ennen kansanedustajuutta maahanmuuttajien parissa, joten rasistia minusta ei saa tekemälläkään. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kolmansista maista tulevat eivät integroidu Suomeen samalla tavalla kuin esimerkiksi Venäjältä tulevat. Tiedämme tämän, mutta toimintatapoja ei ole kuitenkaan muutettu lainkaan, Niikko sanoi.

Toivola puolestaan haluaisi, että maahanmuutto vietäisiin keskustelunaiheeksi myös politiikan ulkopuolelle. Hänen mielestään järjestöt voisivat tehdä paljon hyvää siinä, että ihmiset sopeutuisivat maahan.

– On paljon esimerkiksi lähiruokarinkejä ja muuta, miksei tehdä samaa suhteessa maahanmuuttoon? Toivola pohti.

Kaksintaistelu kirvoitti mielipiteitä myös Sellossa järjestetyn MetropoliAreenan yleisössä. Eräs kaupunginvaltuutettu halusikin nousta lavalle esittämään vielä Niikolle jatkokysymyksen.

Katso itse, miten väittelijät pärjäsivät kaksintaistelussa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme