Mainos
Mainos

Tiusanen selvisi moitteilla omassa ryhmässään

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei ryhdy rankaisutoimiin kansanedustaja Tiusasen takavuosien Stasi-yhteyksien vuoksi.

Pentti Tiusanen

Vasemmistoliiton Ryhmän mielestä kansanedustaja Pentti Tiusanen voi jatkaa tärkeällä paikalla eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana ja eduskunnan puhemiesneuvoston jäsenenä.

-Ryhmä totesi, ettei sillä ole huomauttamista Tiusasen toimintaan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana, puheenjohtaja Outi Ojala sanoi tämänpäiväisen ryhmäkokouksen jälkeen. Tiusanen selvitti ryhmälleen takavuosien toimiaan Itä-Saksan turvallisuuspalvelun Stasin urkkijana.

Ojalan mukaan Tiusasen opiskeluaikojen toimet tuomittiin keskustelussa eikä ryhmä hyväksy niitä. Kysymykseen, nauttiiko Tiusanen eduskuntaryhmän luottamusta Ojala vastasi, ettei hän ole saanut epäluottamuslausetta ryhmältä. Ojalan mukaan Tiusanen tunnusti ryhmälleen, että hän katuu tekojaan.

Samalla Tiusanen oli pahoitellut puolueelle aiheuttamaansa kielteistä julkisuutta. Eduskuntaryhmän kokous oli ensimmäinen kerta, kun Tiusanen oli itse selvittämässä puolueen johtoelimessä kohua herättänyttä toimintaansa.

Tiusanen itse oli kokouksen jälkeen haluton lausumaan asiastaan mitään ja loikki toimittajia pakoon. Ojala myönsi, että asia on kiusallinen ryhmälle, eikä siitä selvästikään haluttu tehdä yhtään isompaa numeroa kuin oli välttämätöntä. Ryhmän tapa toimia asiassa noudattelee puolueen hallituksen viikko sitten ottamaa linjaa. Sielläkin Tiusasen teot tuomittiin, mutta "järjestöllisiin toimiin" ei katsottu olevan aihetta.

Tiusasen Stasi-menneisyys jakaa äänestäjiä

Kansanedustaja Tiusasen Stasi-menneisyys jakaa äänestäjien mielipiteet. Kymen vaalipiirissä tehdyssä kyselyssä 54 prosenttia äänestäjistä on sitä mieltä, että Tiusanen voi jatkaa kansanedustajana. 30 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että hänen pitäisi pyytää eroa eduskunnasta.

Tiusasen mahdollisuuksiin päästä eduskuntaan seuraavissa vaaleissa uskoo 43 prosenttia ja saman verran vastaajista epäilee hänen mahdollisuuksiaan. Alueen lehtien tekemään kyselyyn haastateltiin hieman yli 300:a Kymen vaalipiirin asukasta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme