Mainos
Mainos

Tivi: Henkilötunnukset uhkaavat loppua kesken – työryhmä pohtii järjestelmän uudistamista

Suomen henkilötunnukset saattavat tulevaisuudessa loppua kesken, kertoo Tivi-lehti.

Elokuussa asetettu työryhmä pohtii henkilötunnusten uudistamista tai mahdollisuuksia nykyjärjestelmän jatkokehittämiseksi.

Nykyisellä tavalla muodostettavat tunnukset saattavat Tivin mukaan loppua kesken esimerkiksi tilanteessa, jossa samana päivänä pitäisi antaa suuri määrä henkilötunnuksia.

Järjestelmän heikkouksiin lukeutuu myös se, että henkilötunnusten avulla on mahdollista tehdä identiteettivarkauksia. Näin voidaan esimerkiksi tilata etämyynnistä tavaraa uhriksi joutuvan nimissä.

Käytössä olevat henkilötunnukset lisäksi paljastavat tietoja syntymäajasta ja sukupuolesta. Esimerkiksi tasa-arvovaltuutettu on katsonut, että tämän tarpeellisuutta pitää harkita uudelleen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot