Mainos
Mainos

Tohmajärvellä leviää ärhäkkä hengitystietulehdus

Kolmannes Tohmajärven terveyskeskuksen työntekijöistä on kuumetaudin kourissa. Tohmajärven vitsausta epäillään virukseksi.

Tohmajärven terveyskeskuksessa jo 26 ihmistä on sairastunut ankaraan hengitystietulehdukseen. Tänään sairastuneita tuli kaksi lisää, toinen on vuodeosaston potilas ja toinen hoitaja.

Alustavien tutkimustulosten mukaan kyseessä on virustauti.

- Virukselta se nyt näyttäisi, mutta sen nimi on meille vielä tuntematon. Parempi kuitenkin näin kuin että se olisi jokin ulkopuolelta tullut bakteeri, miettii johtava lääkäri Markku Savola.

Yksikään sairastuneista ei ole vielä kokonaan parantunut. Kaksi vuodeosaston iäkkäistä potilaista on Savolan mukaan huonossa kunnossa aiempien sairauksien ja epidemian yhteisvaikutuksena.

Hengitystietulehdus aiheuttaa kuumetta, yskää ja hengenahdistusta. Sairastuneista 10 on Tohmajärven terveyskeskuksen hoitajia. Käytännössä kolmannes hoitajista on sairaana.

Vuodeosasto on eristetty kokonaan ulkopuolisilta. Huomenna taudin aiheuttajasta tiedetään jo enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme