Mainos
Mainos

Tohmajärven kuntapomo riehuvista villikoirista: Jahtaan ne itse

Pohjois-Karjalassa, Tohmajärvellä liikkuu villikoiralauma, mutta kunnan sivistysjohtaja ja rehtori Arto Juntunen ei aio jättää mitään sattuman varaan.

Hän on järjestänyt noin 20 alakoululaiselle taksikyydin kotiovelta koululle, jotta koululaisten koulumatka olisi turvallinen. Mukana on myös muutama yläkoululainen. Kyyditys on järjestetty kaikille niille, joita koirauhka koskee.

– Yhtään lasta ei laiteta kävelemään pitkin tietä, jos siellä on se villikoiralauma liikkeellä. Ei me vaaranneta lasten turvallisuutta. Se on pieni hinta, mikä maksetaan niistä taksikyydeistä verrattuna siihen, että koiralauma hyökkää lapsen kimppuun, Juntunen kertoo MTV3 Uutisille.

Kyyditykset alkavat huomenna ja Juntusen mukaan ne kestävät niin kauan kuin on tarpeen. Entisenä rauhanturvaajana Juntunen tarttuu myös itse aseeseen ja aikoo mennä koirajahtiin.

– Annan takuun, että koirat hoidetaan.

Koirille on annettu tappomääräys, joka on viikon voimassa. Villikoirien lopettamisesta vastaa Tohmajärven riistanhoitoyhdistys.

Villikoiralauma on saapunut Venäjältä. Laumassa on noin 5-9 koiraa ja ne voivat olla ihmisille vaarallisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme