Mainos
Mainos

Tohmajärven villikoirista kolme kaadettu

Poliisin mukaan kolme Tohmajärvellä liikkuneista villikoirista on kaadettu. Villikoirien metsästys jatkuu. Kahta etsitään edelleen. Poliisin antama kaatolupa on vielä viikon voimassa. Koirat kaadettiin Tohmajärven kunnan Värtsilän kylän pohjoispuolella melko lähellä sitä maatilaa, josta koirat olivat tappaneet aiemmin yhden lampaan

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan kaadetut koirat hävitetään todennäköisesti polttamalla. Ennen raatojen hävittämistä niistä otetaan kuitenkin näytteet, jotka toimitetaan Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle tarkempia tutkimuksia varten. Tutkimuksissa otetaan ainakin selvää, kantavatko villikoirat raivotautia.

Poliisi kertoo, että kaadetut koirat ovat huomattavan isokokoisia sekarotuisia koiria. Kaksi kaadetuista koirista on uroksia ja yksi on naaras. Suuremman uroksen painoksi mitattiin 37 kiloa, sen säkäkorkeus on 66 senttiä ja pituus kuonosta hännänpäähän on 140 senttiä. Toisen uroksen paino on 25 kiloa, säkäkorkeus 54 senttiä ja pituus 128 senttiä. Naaraan paino on 25 kiloa, säkäkorkeus 65 senttiä ja pituus 142 senttiä.

Tohmajärven kunnan alueelle on saapunut Venäjän puolelta villikoiralauma, jossa eilisten tietojen mukaan on viidestä yhdeksään koiraa. Poliisin mukaan metsästäjät havaitsivat tänään laumassa kaikkiaan viisi yksilöä. Metsästäjät jatkavat kahden elossa olevan koiran jäljitystä. Tavoitteena on, että kaikki laumaan kuuluvat koirat saadaan lopetettua.Koiralauma on käynyt jo Tohmajärven raja-alueella kotieläinten kimppuun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme