Mainos
Mainos

Tohtoreiden määrä puhuttaa

Tutkijoiden ammattiliiton mukaan tohtoreita koulutetaan liikaa.

Tohtorin tutkintoon johtavan koulutuksen määrä kasvaa ensi vuonna. Opetusministeriö on päättänyt lisätä tutkijakoulutusta siten, että tohtorin hatun saa vuosittain noin 60 ihmistä aiempaa enemmän.

Kymmenessä vuodessa Suomessa valmistuu noin 12 000 uutta tohtoria. Tieteentekijöiden liiton mukaan työttömiä tohtoreita on jo tarpeeksi.

Tohtoreiden työttömyysprosentti on ollut viime vuodet kasvussa vaikka se onkin vielä alhainen, vain reilut kaksi prosenttia. Suomen Akatemia perustelee koulutuksen lisäystä sillä, että tohtoreita tarvitaan takaamaan Suomen kilpailukyky.

Kymmenessä vuodessa vain 4400 tohtoria jää eläkkeelle, joten vajaalle 8000 tohtorille pitäisi löytää töitä. Opetusministeriön mukaan töitä löytyy yrityksistä, mutta ammattiliitto ei ole vakuuttunut.

(MTV3)

Kyky soveltaa tietoaan käytäntöön on ensiarvoista tohtorin työllistymisessä, arvoi tekniikan tohtori Helena Åhman.

(Huomenta Suomi 22.08.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot