Mainos
Mainos

Toimeentulotuen kesäjonot etenevät aiempaa nopeammin

Suurin osa kesäajan toimeentulotukihakemuksista saadaan käsiteltyä ajallaan Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Lain mukaan hakemukset on käsiteltävä seitsemän arkipäivän kuluessa saapumisesta. STT:n tekemän kyselykierroksen perusteella kaikissa Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa tähän tavoitteeseen päästään ainakin keskimäärin.

Esimerkiksi Espoossa kaikki hakemukset pystytään tätä nykyä käsittelemään alle viikossa. Helsingissä keskimääräinen käsittelyaika on noin neljä, Oulussa kuusi ja Jyväskylässä noin kolme työpäivää. Tampereella tukipäätöksen saaminen kestää kolmesta kuuteen päivään sen mukaan, onko kyseessä uusi vai vanha asiakas. Turun keskiarvo on neljästä viiteen päivään.

Hakemusten käsittelyä on edellisvuosiin verrattuna nopeuttanut muun muassa se, että etuuskäsittelyyn on palkattu lisää lomasijaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot