Mainos
Mainos

"Toimeentulotuen myöntäminen sakonmaksuun arveluttavaa"

Sakkojen maksamiseen voi Suomessa saada toimeentulotukea. Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka ei kuitenkaan pidä toimeentulotuen myöntämistä tähän tarkoitukseen suositeltavana. Hänen mukaansa siihen tarvitaan vahvat perustelut.

Parempi tapa on joustaa tarvittaessa sakkojen muuntorangaistuksen eli sakkovankeuden toimeenpanossa niin, että vankeutta lykätään tai sakot jätetään perittäviksi ulosoton kautta.

Apulaisoikeuskansleri tutki asiaa oma-aloitteisesti lIta-Sanomien kertoman tapauksen takia. Hänen saamiensa selvitysten mukaan kunnissa ei ole asiasta yhtenäistä käytäntöä. Toimeentulotukea on kuitenkin myönnetty sakkojen maksuun vain poikkeuksellisesti esimerkiksi silloin, kun tuen antamiseen oli myös lastensuojeluun liittyvä peruste. Joissain tapauksissa tuki aiottiin periä myöhemmin takaisin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot