Mainos
Mainos

Toimeentulotuen siirto Kelaan saa kannatusta

Toimeentulotuen siirto kunnilta Kelan hoidettavaksi saa suomalaisten enemmistön kannatuksen.

Väestöstä 57 prosenttia kannattaa siirtoa, 21 prosenttia vastustaa ja lopuilla ei ole mielipidettä asiasta, ilmenee Kelan Taloustutkimukselta tilaamasta kyselystä. Siihen vastasi tuhat suomalaista.

Kannatuksen laajuus riippuu siitä, miten asiaa perustellaan, toteaa osastopäällikkö Olli Kangas Kelasta. Eniten kannatusta siirto saa, kun se perustellaan asiakkaiden yhdenvertaisuudella ja oikeudenmukaisuudella. Tuolloin kannatus kapuaa 70 prosenttiin.

Kun kysymyksen yhteydessä mainitaan siirron taloudelliset vaikutukset ja kustannusten nousu, kannatus supistuu 42 prosenttiin ja vastustus voimistuu 35 prosenttiin. Jos taas nostetaan esiin vaara, että tuen myöntämisen ja sosiaalityön välinen yhteys katkeaisi, kannatus laskee 36 prosenttiin.

Toimeentulotuen siirto Kelaan on noussut taas keskusteluun Sata-komitean työn yhteydessä. Kymmenen vuoden takaisen kokeilun tulokset olivat Kankaan mukaan pääosin myönteisiä. Hakemusten käsittelyajat lyhenivät ja kuntien väliset erot hävisivät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme