Mainos

Toimeentulotukea eniten nuorille

Toimeentulotukea saaneiden määrä on vähentynyt. Viime vuonna tukea sai 9,5 prosenttia väestöstä, kun vuotta aiemmin määrä oli 10,4 prosenttia.

Eniten toimeentulotukea nostetaan Lapin, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa. Ikäryhmistä eniten tukea nostavat nuoret, alle 30-vuotiaat. Stakesin julkaiseman raportin mukaan Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Etelä-Karjalan nuoret nostivat eniten toimeentulotukea. Alle 30-vuotiaiden ikäryhmästä vähiten tukea nostivat Ahvenanmaan ja Uudenmaan nuoret. Stakesin julkaiseman raportin mukaan viime vuonna eniten tuensaajia oli 20-24-vuotiaissa.

Useampi kuin joka viides 20-24-vuotias suomalainen sai viime vuonna toimeentulotukea. Stakesin julkaiseman Toimeentulotuki 1999 -raportin mukaan eniten tuensaajia oli 20-24-vuotiaiden ryhmässä (21,2 prosenttia). 25-29-vuotiaista tukea maksettiin 14,7 prosentille ja alle 18-vuotiaista 11,4 prosentille.

Suurin alle 30-vuotiaiden nuorten tuensaajien osuus oli Pohjois-Savon (41 prosenttia), Pohjois-Pohjanmaan (42) ja Etelä-Karjalan (41) maakunnissa. Vähiten tukea nuoret saivat Ahvenanmaalla (28) ja Uudellamaalla (33). Toimeentulotuen saamisen todennäköisyys vähenee Stakesin tilaston mukaan iän mukana. 50-59-vuotiaista tukea sai noin seitsemän prosenttia ja yli 60-vuotiaista alle kolme prosenttia.

Toimeentulotukea saaneiden määrä väheni viime vuonna edelleen. Tukea sai 292 000 kotitaloutta, joissa oli 492 700 henkilöä. Toimeentulotuen käyttö oli yleisintä Lapin, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa. Vähiten tukea myönnettiin Ahvenanmaalla sekä Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Keskimäärin tukea maksettiin 5,4 kuukautta kotitaloutta kohden. Kotitalouksista lähes puolet, 44,5 prosenttia, sai tukea korkeintaan kolmena kuukautena.

Toimeentulotuen bruttomenot olivat vuonna 1999 noin 2,6 miljardia markkaa. Tämä on edellisvuotista 7 prosenttia vähemmän. (STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot