Mainos
Mainos

Toimeentulotukia saa yhä harvempi

Stakesin tutkimuksen mukaan tuen saajien joukko jakaantuu samalla yhä selkeämmin joko pitkäaikaisiin tai tilapäisiin asiakkaisiin.

Toimeentulotukea saa nykyään entistä pienempi joukko ihmisiä vuosittain. Stakesin tutkimuksen mukaan tuen saajien joukko jakaantuu samalla yhä selkeämmin joko pitkäaikaisiin tai tilapäisiin asiakkaisiin.

Toimeentuloasiakkaiden määrä on kaikkiaan vähentynyt 1990-luvun puolivälin jälkeen liki kolmanneksen. Yli vuoden tukea saaneiden pitkäaikaisasiakkaiden määrä on laskenut neljänneksen.

Pitkäaikaisen toimeentulon saajien joukossa ovat yliedustettuina yksin asuvat ja yksinhuoltajat, lähellä eläkeikää olevat henkilöt ja työttömät. Nuoret ja opiskelijat saavat toimeentulotukia yleensä lyhyemmän aikaa. Stakesin tutkimuksessa arvioidaan, että toimeentulotukijaksot pitkittyvät työttömyyden takia ja siksi, että työttömyysturvan ja asumistuen taso on niin alhainen.

Tuen saajien jakaantuminen kahteen ryhmään merkitsee tutkijoiden mukaan sitä, että toimeentulotuesta on tullut osalle kotitalouksia pysyväisluonteinen etuus, jolla paikataan muiden tukien matalaa tasoa.

Tutkimus perustuu Stakesin toimeentulotukirekistereistä muodostettuun seuranta-aineistoon vuosilta 1992-2003 sekä Tilastokeskuksen tulonjakoaineistoon vuosilta 1992-2003.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot