Mainos
Mainos

Toimeentulotukimenot laskussa

Toimeentulotukea saaneiden kotitalouksien määrä ja toimeentulotuen menot supistuivat viime vuonna. Stakesin mukaan toimeentulotukea saaneiden kotitalouksien määrä laski 10 prosenttia, ja oli vuoden lopussa lähes 350 000.

Virallisessa vuositilastossa luku tulee olemaan 310 000, kun useammassa kuin yhdessä kunnassa vuoden aikana asioineet taloudet lasketaan mukaan vain kerran.

Kunnat maksoivat viime vuonna toimeentulotukea 2 800 miljoonaa markkaa, mikä oli peräti 15 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Toimeentulotukea maksettiin viime vuonna keskimäärin 536 markkaa asukasta kohti ja 7 900 markkaa tukea saanutta asiakastaloutta kohti.

Toimeentulotukea saaneiden kotitalouksien määrä supistui edellisestä vuodesta kaikissa maakunnissa. Eniten tuettavien kotitalouksien määrä laski Pohjois-Karjalassa, Keski-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä, Etelä-Savossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme