Mainos
Mainos

Toimi näin, jos myrsky kaataa puita mökkitielle

Myrskytuulet saattavat aiheuttaa tänään tuhoja sekä rannikolla että sisämaassa. Voimakkaiden tuulten ennustetaan saavuttavan etelärannikon iltapäivään mennessä.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino kehottaa mökkiläisiä varautumaan siihen, että tuulet saattavat kaataa puita mökkiteille.

- Kannattaa varata riittävästi ruokatarvikkeita siltä varalta, että mökille jää mottiin tielle kaatuneiden puiden vuoksi, sanoo Leino.

Leino korostaa, että mottitilanteissa kannattaa ottaa aina ensimmäisenä yhteys kuntien viranomaisiin, eikä hätäkeskuslaitoksiin.

- Jos tilanne on se, että tielle ja tontille on kaatunut puu, eikä välitöntä vaaraa ole, ei missään nimessä pidä soittaa hätäkeskukseen. Muuten tukkii hätäkeskuksen linjat eivätkä todellisessa vaarassa olevat saa tarvitsemaansa apua, muistuttaa Leino.

Mökkeilijän kannattaa etukäteen varautua ja selvittää kuntien yhteystiedot, joihin kannattaa soittaa mottitilanteessa.

- On hyvä, että jo etukäteen olisi haettu kesämökkikunnan numero, josta saa apua tilanteissa, joissa teille on esimerkiksi kaatunut puita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme