Mainos
Mainos

Seuran edustaja kävi käsiksi juniorikiekkoilijaan ottelun jälkeen – Silminnäkijä: "Tönäisi ja löi"

Jääkiekkoseura Vuosaaren Viikinkien toimihenkilö on saanut pitkän toimitsijakiellon C2-juniorien AAA-tason alkusarjan ottelun jälkeen tapahtuneen välikohtauksen vuoksi. Silminnäkijöiden mukaan toimitsija kävi käsiksi Blues Juniorsin pelaajaan lokakuun loppupuolella pelatun ottelun jälkeen Espoossa.

Viikingit Jääkiekko ry:n johtokunnan puheenjohtaja Petri Konttila vahvistaa MTV Uutisille, että seuran toimihenkilö on saanut Jääkiekkoliitolta toimitsijakiellon 8. joulukuuta 2017. Tuomio on voimassa 28.2.2019 saakka.

Konttilan mukaan seura käsitteli asiaa jo ennen liiton päätöstä ja määräsi henkilölle toistaiseksi voimassa olevan toimitsijakiellon.

– Heti kun saimme tiedon, että tällaista on tapahtunut, teimme päätöksen. Hänet on seuran toimesta hyllytetty eli hänellä on seuran toimestakin toistaiseksi voimassa oleva toimitsijakielto määrätty.

"Tönäisi ja löi"

Välikohtauksen kohteeksi joutunut pelaa 2003 syntyneiden ikäluokassa. Tapausta oli todistamassa lähietäisyydeltä juniorijääkiekkojoukkueen valmennuspäällikkö Nemo Nokkosmäki ja kaksi muuta hänen joukkuekaveriaan, jotka odottivat kentän laidalla oman joukkueensa jäävuoron alkua.

Nokkosmäen mukaan tilanne syntyi, kun Blues Juniorsin joukkue oli kävelemässä pukukopeille. Hän kirjoitti asiasta lausunnon Jääkiekkoliitolle.

– Näin, että se kaveri tönäisi ja sitten löi. Sitä en tiedä, mitä sitä ennen tapahtui. Oli se aika raju juttu! hän kertoo MTV Uutisille.

Asiasta ensin uutisoineen Iltalehden mukaan toimihenkilö on itse kiistänyt, että olisi lyönyt pelaajaa.

Harvinainen tapaus

Puheenjohtaja Konttila sanoo MTV Uutisille, ettei ole itse ollut todistamassa kyseistä tapausta, vaan on kerrotun tiedon varassa. Hänen mukaansa seuralla on nollatoleranssi väkivaltaa kohtaan.

– Me emme hyväksy tällaista toimintaa missään muotoa. Meillä on Kunnioita peliä -teema, missä kunnioitetaan vastustajaa, tuomareita, joukkueen toimihenkilöitä ja peliä. Jos niitä rikotaan, niin me ruvetaan seurana toimenpiteisiin, vaikka liitto ei välttämättä ryhtyisi.

Juniorijääkiekon parissa parikymmentä vuotta toimineen Nokkosmäen mukaan tapaus on harvinainen. Hän ei muista yhtään vastaavaa tapausta.

Nokkosmäki kertoo, että jääkiekossa on paljon keskusteltu arvoista ja yritetty jalkauttaa niitä myös kaukalon sisäpuolelle.

– Tällaiset tilanteet eivät kyllä auta lajia missään tapauksessa!

Juttua päivitetty kello 16:18: Lisätty Nemo Nokkosmäen kommentit MTV Uutisille. Korjattu tieto kello 16:31, että asiasta kertoi ensin Iltalehti eikä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme