Mainos
Mainos

Toimihenkilöiden lakko alkoi

Toimihenkilöiden lakko alkoi aamukuudelta neljässä teknologiateollisuuden suuressa yrityksessä.

Lakon alkaminen varmistui, kun lakonuhan sovittelu ei tuottanut tulosta. Työnantajapuoli hylkäsi valtakunnansovittelijan antaman sovintoehdotuksen kello yhteen asti yöllä venyneissä neuvotteluissa.

Viikon mittainen lakko koskee ABB:n yksiköitä, Nokiaa, STX Finlandia ja Rautaruukkia. Lakkoon osallistuu vajaat 2000 toimihenkilöä yhdeksässä toimipisteessä.

Lisäksi astui voimaan koko maan teknologiateollisuutta koskeva ylityökielto, joka lopettaa myös matka- ja päivystysluonteiset työt. Se on voimassa kunnes neuvotteluissa saavutetaan edistystä.

Kiista koskee sitä, keihin Toimihenkilöunionin työehtosopimusta on sovellettava. Liitto katsoo, että työnantajien Teknologiateollisuuden jäsenyritykset siirtävät henkilöstöään Akavalaisiksi ylemmiksi toimihenkilöiksi, jotta ne välttyisivät maksamasta ylityö- ja muita lisiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot