Mainos
Mainos

Toimihenkilöiden saarto jumiuttaa Ålandsbankenin rahaliikennettä

Pankkitoimihenkilöiden maksuvälinesaarto vaikeuttaa lähiaikoina Ålandsbankenin rahaliikennettä. Painostustoimien aloittaminen varmistui tänään, kun neuvottelut pankin sekä ammattiliittojen välillä lopetettiin tuloksettomina.

STTK:lainen Ammattiliitto Suora ja akavalainen YTN aloittivat saarron kello 12, ja sitä päätettiin jatkaa neuvotteluiden kariuduttua iltapäivällä.

Liitot julistivat painostustoimet vauhdittaakseen sopua työehtosopimusta koskevassa kiistassa.

Saarron kohteena on koko Ålandsbanken-konserni. Siihen kuuluvat emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt Crosskey Banking Solutions, Ålandsbanken Fondbolag, Ålandsbanken Asset Management, Ab Compass Card Oy ja Ålandsbanken Veranta.

Liittojen mukaan saarto koskee yhtiöiden kaikkea rahaliikennettä, laskentaa, muuta pankkiasiointia ja tietoliikenneyhteyksien ylläpitoa. Konsernin maksuvälineitä, laskuja, rahaa tai muuta materiaalia ei käsitellä.

Ålandsbanken katsoo, että saarto koskee vain Suoran jäsenten hoitamaa manuaalista rahaliikennettä. Asiakkaat voivat nostaa rahaa konttoreista ja pankkiautomaateista. Myös kaikki elektroniset maksut esimerkiksi kortilla tai internetissä toimivat pankin mukaan normaalisti. Pankkikonttorit ovat avoinna normaalisti.

Painostustoimilla tuetaan Ålandsbankenin tytäryhtiö Crosskeyn henkilöstöä, joka on vaatinut talokohtaista työehtosopimusta. Liittojen mukaan Crosskey ei ole vuodenvaihteen jälkeen tunnustanut rahoitusalan sopimusta.

Crosskeyssä on edelleen voimassa helmikuun lopulla alkanut ylityökielto, joka koskee myös hälytystyötä ja varallaolojärjestelmää.

Yrityksessä on 140 työntekijää, joista suurin osa Maarianhaminassa. Lisäksi osa työskentelee Turussa ja Tukholmassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme