Mainos
Mainos

Toimihenkilöunioni: Finnairin henkilöstöä ei saa syyllistää

TU:n palvelusektorin johtaja Tuovi Orpana vastaa yhtiön uhkaukseen vähentää 400 henkilöä.

-Henkilöstöä ei pidä syyllistää oikeuksiensa puolustamisesta, toteaa Orpana.

Kaikki henkilöstöryhmät hylkäsivät tänään yksimielisesti Finnairin esitykset palkkojen alentamisesta ja korotusten jäädyttämisestä.

Finnairin teknisten toimihenkilöiden yhdistyksen puheenjohtaja Mauri Haapanen kertoo, että henkilöstön mielestä Finnairin tilanne ei vaadi palkka-alen kaltaisia lääkkeitä.

– Tällaisiin toimenpiteisiin ei ole pakko ryhtyä. Emme myöskään hyväksy, että työnantaja yrittää siirtää yritystoiminnan riskit työntekijöiden kannettavaksi.

Haapanen painottaa, että toimihenkilöt eivät ole valmiita avaamaan voimassa olevia työehtosopimuksia.

– Yhtiö uhkasi irtisanomisilla heti neuvottelujen alussa. Finnair esitti henkilöstölle vain huonoja vaihtoehtoja, joista heidän olisi pitänyt valita. Koska neuvottelutilanne ei alun perinkään ollut ollut aito, on epäoikeidenmukaista syyllistää henkilöstöä, kun he puolustavat jokaiselle palkansaajalle kuuluvia oikeuksia, Orpana toteaa.

– Yhtiö ei ole vajonnut kriisiin, joka edellyttäisi näin rajuja toimia.

Finnair ehdotti muun muassa lokakuussa ja ensi keväänä maksettavien palkankorotusten jäädyttämistä 15 kuukaudeksi. Palkanalennusta henkilöstölle tarjottiin viisi prosenttia.

Orpanan mielestä helpotusta yhtiön talouteen tulee edelleen etsiä kesäkuusta lähtien käydyissä yt-neuvotteluissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme