Mainos
Mainos

Toimihenkilöunioni haluaa palkkoihin yleiskorotukset

Liiton mielestä myös työnantajan irtisanomismahdollisuuksia on tiukennettava ja luottamushenkilöiden tiedonsaantioikeuksia laajennettava.

STTK:lainen Toimihenkilöunioni perää tulevissa työmarkkinaneuvotteluissa reiluja yleiskorotuksia palkkoihin. Liiton puheenjohtaja Antti Rinne pitää useiden prosenttien korotusta realistisena jo tänä vuonna.

- Jos katsoo kansainvälisessä toimintaympäristössä tehtyjä ratkaisuja ja kotimaan yritysten kehitystä, niin realistinen palkkataso vuoden 2007 osalta on 4-6 prosenttia, arvioi Rinne TU:n liittovaltuustossa Kirkkonummella.

Liitto tavoittelee myös lisää yhtämittaista vapaa-aikaa ja vuotuisen työajan lyhentämistä. Niin sopimuksen pituuden kuin tavoitteidenkin osalta TU haluaa kuitenkin sitoutua STTK:n yhteisiin neuvottelutavoitteisiin. Siten liitto pyrkii pitämään mahdollisuuden auki tulopoliittisille neuvotteluille.

- Työnantajapuoli ei pääse työelämän laadullisesta kehittämisestä irti siirtymällä tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta liittokierrokselle, linjaa Rinne.

- Monet toimihenkilöt joutuvat kiitämään projektista toiseen ilman riittävää palautumisaikaa. Jos työelämässä pitäisi jatkaa tulevaisuudessa täysillä 68-vuotiaaksi, se edellyttää enemmän vapaa-aikaa pitkäaikaisen työkyvyn säilyttämiseksi, Rinne perustelee.

Työnantajan mahdollisuuksia irtisanoa olisi liiton mielestä tiukennettava. Jos yritys tuottaa voittoa ja jakaa isoja osinkoja, se on velvoitettava maksamaan "tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä verhotuista" irtisanomisista kunnon korvaukset irtisanotuille.

Toimihenkilöunioni pitää tärkeänä myös laajentaa luottamushenkiöiden tiedonsaantioikeuksia sekä taata heille lisää aikaa luottamustehtävien hoitamiseen ja nykyistä paremmat korvaukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot