Mainos
Mainos

Toimihenkilöunioni haluaa tiukennusta irtisanomissuojaan

STTK:lainen Toimihenkilöunioni vaatii palkansaajien irtisanomissuojan nostamista eurooppalaiselle tasolle.

Liittovaltuusto paheksui lauantaina vakavaraisia yrityksiä, jotka maksavat tulospalkkioita ja aiempaa isompia osinkoja, mutta samalla irtisanovat tai lomauttavat henkilöstöään tuotannollisista tai taloudellisista syistä. -Tuotannolliset ja taloudelliset syyt on työsopimuslaissa määriteltävä nykyistä selkeämmin, liitto vaatii.

Toimihenkilöunionin mielestä on huolehdittava, ettei yritysten pörssikurssien vedätystä ja tulostavoitteiden alittamista voida perustella vakavaraisissa yrityksissä tuotannollisiksi ja taloudellisiksi syiksi. Lisäksi yhteistoimintalakia on tiukennettava, sillä nyt se on muuttunut irtisanomislaiksi, katsoi valtuusto.

-Työnantajat eivät enää vaivaudu käymään irtisanomisuhan alla edes aitoja neuvotteluja, vaan irtisanomismäärät on lyöty lukkoon johdossa jo ennen neuvotteluja. Tämä on yt-lain ja sen hengen vastaista, totesi liittovaltuusto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme