Mainos
Mainos

Toimihenkilöunioni haluaa tiukennusta irtisanomissuojaan

STTK:lainen Toimihenkilöunioni vaatii palkansaajien irtisanomissuojan nostamista eurooppalaiselle tasolle.

Liittovaltuusto paheksui lauantaina vakavaraisia yrityksiä, jotka maksavat tulospalkkioita ja aiempaa isompia osinkoja, mutta samalla irtisanovat tai lomauttavat henkilöstöään tuotannollisista tai taloudellisista syistä. -Tuotannolliset ja taloudelliset syyt on työsopimuslaissa määriteltävä nykyistä selkeämmin, liitto vaatii.

Toimihenkilöunionin mielestä on huolehdittava, ettei yritysten pörssikurssien vedätystä ja tulostavoitteiden alittamista voida perustella vakavaraisissa yrityksissä tuotannollisiksi ja taloudellisiksi syiksi. Lisäksi yhteistoimintalakia on tiukennettava, sillä nyt se on muuttunut irtisanomislaiksi, katsoi valtuusto.

-Työnantajat eivät enää vaivaudu käymään irtisanomisuhan alla edes aitoja neuvotteluja, vaan irtisanomismäärät on lyöty lukkoon johdossa jo ennen neuvotteluja. Tämä on yt-lain ja sen hengen vastaista, totesi liittovaltuusto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot