Mainos
Mainos

Toimikunnan puheenjohtaja: Lähdesuojaesitys ei nojannut Rusin tapaukseen

Esitutkinta- ja pakkokeinotoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Rautio kiistää, että uudet tiedot Rusi-uutisoinnista vetäisivät maton toimikunnan lähdesuojaesityksen alta. Hänen mukaansa ehdotusta ei räätälöity yhden tapauksen pohjalta.

- Se ei ollut keskeinen asia, vaikka toimikunnan keskusteluissa Alpo Rusin tapausta on tietenkin voitu käsitellä, Rautio selittää.

Toimikunta esitti raportissaan toimittajan lähdesuojan heikentämistä. Tänään toimittaja Pekka Lehtinen kertoi Helsingin Sanomien mielipideosaston kirjoituksessaan, että hänen vuonna 2002 tekemänsä Rusi-uutisen lähde ei ollut poliisi. Tieto Rusiin kohdistuvasta vakoiluepäilystä julkaistiin tuolloin Ylen uutisissa.

- Lainvalmistelun lähtökohta on aina laajempi, vaikka toki yksittäiset tapaukset voivat olla herättämässä kysymyksiä, Rautio selittää.

Lähdesuojaesityksen taustalla on huoli siitä, että viranomaiset vuotavat toimittajille salassapidettäviä tietoja. Julkisessa keskustelussa syyttävä sormi on osoittanut poliisiin. Erityisesti Rusin tapausta on pidetty esimerkkinä poliisin tietovuodoista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot