Mainos
Mainos

Toimikunta ei suosittele ampuma-alueiden vuokraamista

Ulkomaisia joukkoja voitaisiin kutsua Suomeen ainoastaan, jos Suomi itse osallistuu harjoituksiin.

Puolustusvoimien harjoitusalueiden käyttöä pohtinut toimikunta esittää, että Suomi ei myisi eikä vuokraisi alueita ulkomaisille käyttäjille. Toimikunnan mukaan ulkomaisia joukkoja voisi kutsua Suomeen ainoastaan, jos puolustusvoimat itse osallistuu harjoituksiin.

Ilmatilaa voisi raportin mukaan käyttää kansainväliseen sotilasilmailuun vain silloin, kun Suomen ilmavoimat johtaa toimintaa. Myös merialueellaan järjestettäviin harjoituksiin Suomen pitäisi aina osallistua itse. Raportin mukaan Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä harjoituksia tulisi kuitenkin jatkaa ja kehittää nykyisten periaatteiden mukaisesti.

Toimikunta sallisi myös kaupallisten yritysten toiminnan harjoitusalueilla, jos se tukee kansallisen maanpuolustuksen etuja. Puolustusvoimien käytössä olevien sotilasalueiden pinta-ala on 280 000 hehtaaria, mikä on noin prosentti Suomen pinta-alasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme