Mainos
Mainos

Toimikunta: Huumevalistus puutteellista

Nuorten huumeidenkäytön ehkäisyä pohtinut toimikunta on tyytymätön nykyiseen huumevalistukseen.

Irralliset ja moralisoivat tietoiskut eivät toimikunnan mielestä ole suositeltavia. Puheenjohtaja Kalevi Kivistön johtama toimikunta suhtautuu huumeseulontoihin kielteisesti ainakin niin kauan, kunnes niiden laillisuuteen ja vaikutuksiin liittyvät ongelmat on selvitetty.

Toimikunnan mukaan nuorille pitäisi kertoa myös huumeiden kytkennöistä maailmanlaajuiseen rikollisuuteen ja kaupalliseen vapaa-ajanviettoon.

Alkoholinkäyttö huolestuttaa

Nuorten alkoholin käyttö huolestuttaa sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita. Myös muun muassa peruspalveluministeri Osmo Soininvaara on huolissaan nuorten humalahakuisesta juomakulttuurista.

Soininvaaran mukaan nuorisomme viinan juonti poikkeaa selvästi muiden maiden tilanteesta. Suomessa nuoret juovat poikkeuksellisen paljon, poikkeuksellisen nuorina.

Neljä viidestä (75 %) 15-16-vuotiaasta pojasta on juonut itsensä humalaan, 55 prosenttia on ollut juovuksissa viimeisen kuukauden aikana, ja yli 90 prosenttia on kokeillut alkoholia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot