Mainos
Mainos

Toimikunta: Huumevalistus puutteellista

Nuorten huumeidenkäytön ehkäisyä pohtinut toimikunta on tyytymätön nykyiseen huumevalistukseen.

Irralliset ja moralisoivat tietoiskut eivät toimikunnan mielestä ole suositeltavia. Puheenjohtaja Kalevi Kivistön johtama toimikunta suhtautuu huumeseulontoihin kielteisesti ainakin niin kauan, kunnes niiden laillisuuteen ja vaikutuksiin liittyvät ongelmat on selvitetty.

Toimikunnan mukaan nuorille pitäisi kertoa myös huumeiden kytkennöistä maailmanlaajuiseen rikollisuuteen ja kaupalliseen vapaa-ajanviettoon.

Alkoholinkäyttö huolestuttaa

Nuorten alkoholin käyttö huolestuttaa sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita. Myös muun muassa peruspalveluministeri Osmo Soininvaara on huolissaan nuorten humalahakuisesta juomakulttuurista.

Soininvaaran mukaan nuorisomme viinan juonti poikkeaa selvästi muiden maiden tilanteesta. Suomessa nuoret juovat poikkeuksellisen paljon, poikkeuksellisen nuorina.

Neljä viidestä (75 %) 15-16-vuotiaasta pojasta on juonut itsensä humalaan, 55 prosenttia on ollut juovuksissa viimeisen kuukauden aikana, ja yli 90 prosenttia on kokeillut alkoholia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme